2019/2020 metų šaltojo sezono mados topai

Dingo ilgai lauktoji vasara, išsinešdama kartu su savimi kvapniausius žiedus ir nerūpestingų atostogų prisiminimus ir štai atėjo JIS – RUDUO. Spalvingiausias metų laikas kasmet tampa kone didžiausiu įkvėpimo šaltiniu naujoms pradžioms – vieniems tai naujų mokslo metų pradžia, kitiems nauji iššūkiai ir planai darbo srityje, na o mados pasaulis rudens sezoną visuomet pasitinka su didelėmis famfaromis, nes atvėsę orai pagaliau leidžia išmaniai sluoksniuoti rūbus, o begalė naujojo sezono topų atveria neribotas galimybes eksperimentuoti. Tad kokius mados topus rinksimės šį rudenį?

Monochrominiai deriniai

2019/2020 rudens žiemos mados kolekcijų pristatymuose kaip niekada daug šmėžavo įspūdingų monochrominių įvaizdžių.

Vieno spalvinio tono deriniai anaiptol nedvelkia nuoboduliu – atvėsus orams į garderobą įnešame daug skirtingų faktūrų, kurios net ir būdamos giminingo atspalvio sukuria efektingą įspūdį.

  1. Megztinis, džinsai, rankinė „Lindex“, akiniai „Rimi“.
  2. Palaidinė, lankelis, sijonas „Lindex“, batai „Deichmann“.
  3. Megztinis, kelnės „Lindex“, batai „Deichmann“, diržas „Midi Dilema“.

Odiniai drabužiai

Šį sezoną triumfuoja odos mylėtojos, nes rūbai iš odos (ypač spalvotos!) puikavosi daugelyje kolekcijų. Pamenate klasikinį ir visuomet madingą denim on denim (džinsai su džinsu) derinį? Šį sezoną jį keisime leather on leather (oda su oda) įvaizdžiu, kuomet apsišarvuosime odiniais rūbais nuo galvos iki kojų.

Derinys viduryje: suknelė, paltas „Lindex“, rankinė, batai „Deichmann“, sijonas „Fame“, diržas „New Yorker“.

Languoti drabužiai

Languoti drabužiai tvirtai laikosi savo pozicijos ir artimiausiu metu tikrai neketina trauktis iš madingiausių rūbų sąrašo. Dizaineriai savo apetitą langučiams malšino miksuodami skirtingų langelių drabužius viename įvaizdyje. Rinkdamasi languotą paltą ar švarką atkreipkite dėmesį į griežtesnio kirpimo, tiesaus silueto, plačių pečių, dominavusių 9-ajame dešimtmetyje, variantus.  Vis dar madingi ilgesni paltų modeliai.

Sunku išskirti kokie langelių raštai patys madingiausi, nes aktualios visos variacijos, nuo tvarkingai išdėstytų stambesnių ar smulkesnių kvadratų, vadinamojo tartano iki žąsų kojelių ar  Velso princo rašto.

  1. Striukė, kelnės, diržas „Takko Fashion“, batai „Deichmann“.
  2. Palaidinė, sijonas, rankinė „Lindex“, batai „Deichmann“.
  3. Švarkas „Mados taškas“, džinsai „Lindex“, akiniai „Rimi“, batai „Deichmann“.

Laukiniai raštai

O taip, jie neketina niekur trauktis ir šį sezoną! Mados kritikai pataria nedvejoti ir investuoti į leopardo rašto paltą, nes tai vienas šio sezono must have.

Jei nesate laukinių raštų gerbėja, galbūt, pakaks įsigyti vieną kitą laukinio rašto aksesuarą – platus, raštuotas lankelis, inspiruotas 90-ųjų mados, bus puikus įvaizdžio akcentas.

  1. Megztinis, palaidinė, lankelis, džinsai „Lindex“, diržas „New Yorker“, batai „Deichmann“.
  2. Kelnės „Lindex“, striukė „Fame“, batai „Deichmann“.
  3. Sijonas, megztinis „Lindex“.

Megztiniai su megztiniais

Šalti šį sezoną tikrai neteks, nes ši tendencija leis miksuoti megztinius su megztiniais. Megztas sijonas ar liemenėlė sluoksniuojami su įprastais megztiniais, o netikėtam įvaizdžio užbaigimui – dar vienas megztinis vietoj šaliko.

Kulotės

Trumpesnio modelio platesnės kelnės mados olimpe įsitvirtino gana seniai, bet šį sezoną daugelyje kolekcijų vėl pastebimas kuločių bumas. Trumpesnis kelnių modelis labai praktiškas lietingu oru, kadangi tokias kelnes dizaineriai siūlo derinti su madingais ilgaauliais batais.

Meilė diržams

Moteriško silueto mylėtojos nenustygsta vietoje, nes diržai groja pirmu smuiku daugelyje kolekcijų. Simboliška, bet Dior mados namai, pirmieji pristatę smėlio laikrodžio siluetą  ir sukėlę tikrą mados sensaciją dar 1947 metais, ir šį sezoną pateikė aibę įvaizdžių, kur diržai puošia modelių juosmenis.

Juoskite diržus ant suknelių, švarkų, netgi paltų – šis sezonas juos ypač myli.

Derinys viduryje: kelnių kostiumas „Sunrise“, diržas, rankinė „Monton“, batai „Danija“.

Blizgūs audiniai

Prabangos nata dvelkiantys įvaizdžiai su aksominiais, atlasiniais drabužiais subtiliu blizgesiu visuomet traukia aplinkinių žvilgsnius. Tarsi netikėtas gaivaus oro gūsis atrodys pastelinio pistacijų tono atlasiniai rūbai – tai vienas geidžiamiausių šio sezono atspalvių.

Atlaso palaidinė, o gal visas derinys iš blizgaus aksomo – šis ruduo žada būti įdomus!

  1. Lietpaltis „Monton“, palaidinė, kelnės, auskarai „Lindex“, batai „Deichmann“
  2. Palaidinė, švarkas, kelnės „Lindex“.

Spalvotos pėdkelnės

Vieni šią mados tendenciją dievina, o kiti laikosi nuo jos kuo atokiau. Skoningai įlietos į derinius, spalvotas kreideles primenančios pėdkelnės (crayon tights) gali tapti netikėtu įvaizdžiu akcentu. Tai daug lėšų nereikalaujanti investicija, tad kodėl nepamėginus? Nuostabių spalvingų pėdkelnių rasite parduotuvėse „Lindex“, „Evagitas“.

Detalės iš 80-ųjų ir 90-ųjų

Šis sezonas vis dar sukasi apie 80-ųjų ir 90-ųjų metų stilių, tad šio laikotarpio detalių itin gausu rudens kolekcijose. Ryškesnės asmenybės nepabijos blizgių audinių, rūbų su grubiais, dideliais pečiais.

Masyvios grandinės taip pat grįžo iš minėtų dešimtmečių. Pasirinkusios tinkamiausią odai metalo atspalvį miksuokite stambesnes grandines su smulkiomis grandinėlėmis – atgaivinsite net nuobodžiausius derinius.

Kitoks nėrinių veidas

Šaltojo sezono kolekcijose gausu nėrinių (dažnai įkvėptų karalienės Viktorijos mados), kurių romantiška nuotaika sujaukiama kuriant punk princess įvaizdžius. Būtent tokių derinių daug pastebima Alexander Mcqueen mados namų kolekcijose, kuomet švelnūs nėriniai kombinuojami su grubiomis detalėmis – kniedytais odiniais švarkais, sunkiais auliniais batais, odiniais choker tipo antkakliais, pankų kultūros inspiruotais masyviais auskarais.

Visais laikais žmonės stengėsi paisyti mados įnorius. Šių laikų mada tokia įvairialypė, kad savęs sprausti į griežtus rėmus tikrai netenka. Linkiu atrasti savuosius rudens topus, kurie ne tik atrastų kelią į jūsų spintas, bet ir išdidžiai žygiuotų į miesto gatves kartu su jumis! Iki kitų susitikimų!

Visų, mylinčių madą ir ieškančių nuolatinio įkvėpimo lauksiu Facebook puslapyje „Stiliaus Draugė“. https://www.facebook.com/stiliausdrauge/?ref=settings

Ilona
Įrašo autorė