Rožinis vasaros meniu!

Šiemet vasara – tikrai lietuviška: tai lyja, tai apsiniaukę, o ir šilumos tikrai nėra per daug. Bet, tikiu, šiltų dienų dar bus, o vietoj niurnėjimo mėgaukimės vasara savo lėkštėsesmiley. Tai padaryti visai nesunku!

Todėl siūlau Jums rožinį vasaros meniu (juk į viską žiūrėti pro rožinius akinius kur kas smagiau nei per pilkus smiley).

Pusryčiams – rožinis kokteilis. Du jo variantai: vienas – šiltai dienai, kai norisi gaivos, o kitas tiks vėsesnei, kai reikia daugiau energijos. Kokteiliai, žinoma, tinka ne tik pusryčiamssmiley.

1. Arbūzo ir bananų kokteilis:

2 porcijoms reikės: pusės nedidelio arbūzo, trijų bananų, vandens.

Iš arbūzo išimame sėklytes, jo gabalėlius sudedame į plaktuvą. Bananus pjaustome ir dedame ten pat. Užpilame norimu kiekiu vandens, priklausomai nuo norimos kokteilio konsistencijos (beje,  galima naudoti ir gazuotą vandenį, suteiks kiek kitokio skonio). Viską suplakame ir supilame į taures. Greita, paprasta ir labai gaivusmiley.

1

2. Jau pamėgtas kefyro ir bananų kokteilis (patobulinta versija):

2 porcijoms reikės: dviejų bananų, pusės litro kefyro, saujos braškių, 100-150 g varškės.

Bananus pjaustome, dedame į plaktuvą, supilame kefyrą (jo galima pilti ir daugiau), sumetame nuplautas braškes ir įdedame varškės. Esu tikra, kad šis pusryčių variantas tikrai patiks ir vyrams. Kuris Misteris nenorėtų ryte pasimėgauti lengvu, bet kartu ir sočiu, baltymų kupinu kokteiliusmiley?

2

Kodėl man taip patinka kokteiliai rytais? Juk būna, kai valgyti visai nesinori, o kokteiliai yra lengvi (dar skanūssmiley) ir turi kitą pliusą: susipylusi jį į kelioninį puodelį, galiu gurkšnodama keliauti į darbą. Šaunu, ar nesmiley?

Artėjant pietų metui, pilvo garsai išduoda alkio jausmą (smiley). Vėl neblogai, jei pusryčių dalį pasiėmėte su savimi. Priešpiečiams tas pats kokteilis – visai tinkamas variantas. Jei ne, darbe galima turėti dėžutę riešutų mišinio. Šito mane išmokė manasis Misterissmiley. Sauja riešutų, džiovintų vaisių ir  –  alkio kaip nebūta!

Pietų (jei darbe virtuvės neturime) keliaujame namo arba kur nors į kavinę ar valgyklą. Aš vasaros metu nesugebu atsispirti Saulės mieste įsikurusio restorano La Crepe vilionėms (smiley). Dažniausias mano pasirinkimas (beje, ne tik vasarąsmiley) – net užsienyje pagarsėjusi lietuvių pink soup – šaltibarščiai. Ten jie man patys skaniausi, visai kaip namie. Taigi, per pietus keliauju į La Crepe mėgautis šalta ir gaivia rožine sriuba! Smagiausia ja gardžiuotis, žinoma, Saulės terasoje.

3

Po skanių ir lengvų pietų neapima snaudulys, darbingos mintys zuja, lenkdamos viena kitą. O tarp jų šmėsteli idėjos apie rožinę vakarienę. Vasara – uogų metas. Braškes savo kokteiliui jau naudojome. Šįkart – vasaros uogų karalienė – avietė (man ji – pati pačiausia uoga smiley). Šaunu, jei turite sodą, kuriame jų galite prisiskinti. O jei ne, garantuoju, skanutėlių ir kvapnių uogų tikrai rasite Rimi parduotuvėje Saulės mieste.

Taigi, vakarienei – lietiniai blynai su varške, pagardinti trintomis avietėmis.

Lietinių tešlai, iš kurios juos sugebu iškepti netgi aš (niekad neišeidavo blynelių nesuplėšyti) reikės: 3 kiaušinių, 2-2,5 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus, žiupsnelio druskos, 2-3 valg. šaukštų rudojo cukraus, 300 ml pieno, 200 g miltų ir vandens (kol išeis reikiamo skystumo tešla).

Visus ingredientus, išskyrus vandenį, galima sudėti į plaktuvą ir suplakti. Tuomet telieka įvertinti tešlos konsistenciją ir įpilti vandens, kad keptuvėje tinkamai lietųsi. Pabandžiusios kepti, tikrai suprasite (smiley). Jei tešla pakankamai skysta, tolygiai padengia keptuvės dugną, nelieka skylių. O ir verčiasi šie blynai be problemų smiley.  Beje, kepant aliejaus naudoti nereikia.

4

Iš tokio kiekio produktų man išėjo 15 lietinių (gal jų liks ir pusryčiamssmiley?) Ant iškeptų lietinių dedame pasiruoštų įdarų:

varškės įdaras: sutriname varškę, šiek tiek riebios grietinės, žiupsnį cinamono ir kelis krislus rudojo cukraus;

5

aviečių įdaras: trintos šviežios avietės be jokių priedų.

6

Tuomet blynelį sulankstome, dedame keptuvėn ir šiek tiek apkepame iš abiejų pusių, kad įdaras būtų šiltas. Dedame į lėkštę, užpilame šiek tiek trintų aviečių ir papuošiame sveikomis. Galima valgyti ir su grietinės padažu. Skanaus!

7

8

Štai ir visas dienos rožinis meniu. Be abejo, rožinius patiekalus galima maišyti ir su kitų spalvų receptais: žaliais, raudonais ar įvairiaspalviaissmiley.

Skanios ir spalvingos vasaros!

Kristina

 

 

 

Kristina

Kristina

Tinklaraščio rašytojos Aušra ir Kristina rašys apie VISKĄ! Joms viskas įdomu ir jos viską nori išbandyti. Jos ieško informacijos, nori būti kūrybingos, gyventi įdomiai, atrodyti gražiai, valgyti skaniai. O pačiais geriausiais atradimais dalinsis su Jumis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

PASKUTINIAI ĮRAŠAI: