Ragauju pavasarį

Jau kelinta diena už lango tikras pavasaris. Tik kartas nuo karto žvarbokai pūstelintis vėjas primena, kad žiema pasitraukė visai neseniai. Tačiau nuotaika tikrai pavasariška, nesinori nė prisiminti darganotos praeitos savaitės pradžios, kai ji buvo visiškai priešinga.

Kaip ir kasmet, už lango prasidėjus šiltiems ir giedriems orams darosi vis sunkiau išsėdėti darbe. Užduotys, kurioms nė motais geras oras, vis veja viena kitą, taip kad visą darbo savaitę į pavasarį tenka dirsčioti pro langą. O po darbo… Po  darbo saulė dar palepina paskutiniaisiais šviesos spinduliais, tačiau šiluma jau nebedžiugina – ją per dieną jau būna išdalijusi kitiems…

O dabar juk taip norisi saulės, šviesos, šilumos, ryškių spalvų, kurių būname taip išsiilgę per žiemą. Taigi, artėjant vakarui galvoje tiksi kelios mintys – saulės, maisto, geros nuotaikos! Pradedu mąstyti, kur to būtų galima gauti… Gal Maljorka, Turkija, Egiptas – deja, ne šįvakar. Lieka apsiriboti Šiauliais. O galvoje tuo tarpu kažkas rėkte rėkia – saulės, Saulės, SAULĖS… miestas!

Taip, Šiauliai – saulės miestas! Ir čia yra „Saulės miestas“! Saulę radau, sekanti mintis – maistas. Žymiu varnele: „La Crepe“, „Charlie“, „Čili pica“, „Tokyo China“… Lieka išsirinkti. Pirštai telefone klaviatūros pagalba intuityviai dėsto: „ Drauge, gal po darbo į „Saulės miestą“ ? “ Atsakymo ilgai laukti netenka: „Le Crepe“, 18 val.“

Štai ir pildosi mažytė šios dienos svajonė: saulė, maistas, gera nuotaika.

Ryškus, saulės geltoniu viliojantis „Saulės miestas“ priima šiltai. Kitaip nei kitur, stoglangiai, sklaidydami po truputį blėstančią dienos šviesą, maloniai ja užlieja koridorius. Vitrinos jau vilioja pavasariniais žiedais ir spalvomis – tačiau po ilgos darbo dienos skubu ne grožėtis, o ragauti pavasario!

Ragauti pavasario? Tikrai taip! Šiandien kaip niekad norisi būtent to – šviežių, pavasariškų, lengvų salotų, pagardintų šviežiomis žolelėmis, praturtintų vitaminais, kurių dabar taip trūksta, ir viliojančių ryškiomis bei šviežiomis spalvomis.

Po meniu ilgai dairytis netenka (o tai gan keista)… Nuosprendis: salotos su krevetėmis ir liucernų daigais! Tikra skonio ir vitaminų bomba! Padavėja maloniai nustebina, kai jos paklausus, kas per „daiktas“ yra toji liucerna ir jos daigai, apie tai gan išsamiai papasakoja. Pasirodo liucerna ir ypač jos daigai turi daugybę vitaminų, reikalingų žmogui, gerina širdies, virškinimo sistemos veiklą, turi naudingų medžiagų, stiprinančių kaulus, dantis. Žodžiu, tikras gėris. O kur dar skaniosios tigrinės krevetės, avokadai, bambuko juostelės, švieži burokėlių lapeliai… Galima sakyti, šios salotos leidžia paragauti ne tik pavasario, bet ir atsikąsti dalelę vasaros. Džiugina ne tik unikalus skonis, bet ir šiluma, užliejanti gomurį. Nors salotos dažniausiai asocijuojasi su šaltu ir itin lengvu maistu, šios pasirodė kitokios: lengvos, bet kartu sočios, su daug žalumynų, bet šiltos. Viskas, ko reikia vakaro valgiui.

Po gardžios vakarienės ir pokalbio su drauge, metas keliauti namo. Nepaisant to, jog saulės jau nebesimato, mus lydi pakili nuotaika ir šypsenos. Džiugu dar ir dėlto, kad pasipildė mūsų sveikos mitybos žinių bagažas. Planas savaitgaliui – dar kartą paskanauti skaniųjų salotų, o po to keliauti ieškoti liucernos sėklų: geros savijautos, nuotaikos ir sveikatos šaltinio. Smagu ir kitą dieną prie rytinės kavos puodelio į kolegės klausimą „ką vakar skanavai vakarienei? “ atsakyti:

–            Ragavau … pavasario!

Kristina

footer

Kristina

Kristina

Tinklaraščio rašytojos Aušra ir Kristina rašys apie VISKĄ! Joms viskas įdomu ir jos viską nori išbandyti. Jos ieško informacijos, nori būti kūrybingos, gyventi įdomiai, atrodyti gražiai, valgyti skaniai. O pačiais geriausiais atradimais dalinsis su Jumis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

PASKUTINIAI ĮRAŠAI: