Arbata: kvepianti, šildanti, gydanti…

Rudeniui įsismarkuojant darosi vis sunkiau kur nors iškišti nosį. Norisi tiesiog įsisupus į minkštą šiltą pledą gurkšnoti kavą ar arbatą, skaityti knygą ir rudeniu mėgautis tik pro langą. Ne veltui kalba norom ar nenorom sukasi link arbatų… Bjūrant orams vis dažniau aplink girdime nosies šnirpščiojimus, kosulį ir panašius ne itin malonius garsus. O arbatos gali puikiai pasitarnauti ne tik mus sušildydamos iš vidaus, bet ir prevenciškai – stiprinti imunitetą.

Taigi, be didelių įžangų – tiesiai prie reikalo. Jei rudenėjant nepabijome išlįsti laukan ir su drauge nukeliauti į kavinę, ten patarčiau kavos meniu atidėti kiek į šoną. Taip, kava – kaip narkotikas, atsisakyti jos tikrai sunku, bet pripažinkime – ryte be jos neapsieiname, taigi, popiet ar vakare galime padaryti išimtį ir pasimėgauti puodeliu karštos ir sveikatai itin naudingos arbatos. Kone kiekvienoje kavinėje ar restorane rasime imbierinės arbatos. Bet kiek pabodusį ir aitroką skonį galima pakeisti visai kitokiu. Pavyzdžiui, jei lankotės La Crepe PC Saulės miestas, patarčiau pamėginti bruknių ar šaltalankių arbatą. Pripažinkime – namie tikrai tokios negeriame. Taigi, kodėl kartais neleidus sau pasilepinti. Saldus vaikystės skonis – tokia pirma mintis šauna į galvą vos gurkštelėjus šių arbatų.

LaCrepe

Jei norisi laiką tingiai leisti namie, kuo puikiausiai galima arbatą gurkšnoti ir čia. Tik vėlgi, ginantis nuo rudens darganų ir norint į gyvenimą įnešti kitokio skonio, žalią arbatą (kuri, be abejonės, labai sveika ir naudinga), galima pakeisti kitokia. Viena mano mėgiamiausių ir paprasčiausių arbatų, ypač šaltuoju metų laikotarpiu – aviečių arbata. Taip taip, juk pakanka į puodelį įsidėti porą šaukštelių naminės aviečių uogienės, užpilti karštu (tik jokiu būdu ne verdančiu) vandeniu ir mėgautis nepaprastu skoniu ir aromatu. Aviečių arbata – viena sveikiausių. Kita, mano taip pat labai mėgstama sveikuoliška arbata reikalauja kiek daugiau darbo. Tai imbierinė arbata. Taip, rašydama apie mėgavimąsi arbata kavinėse ją priskyriau prie nuobodžių, nes jos skonis ten būna tikrai gana prėskas. Na, o ši, visai kitokia. Jos receptą kadaise išgirdau vienoje rytinių televizijos laidų. Gardžiajai arbatai mums reikės – apelsino, imbiero, medaus ir, be abejo, vandens. Į puodelį (pageidautina didesnį) pilame pusės apelsino sultis, įdedame arbatinį šaukštelį šviežiai tarkuoto imbiero ir užpilame karštu vandeniu. Kad būtų dar sveikiau, gerdami arbatą mėgaujamės šaukšteliu medaus. Tik nereikėtų medaus dėti į arbatą, nes tada jis praranda savo gydomąsias savybes.

bealkoholio

Taigi, tikrai turime viską, ko reikia, norint pasimėgauti šildančia ir sveikatą stiprinančia arbata: ruduo už lango, paskutinieji saulės spinduliai, ir karštas vanduo su pasirinktais priedais. Aš šįvakar neabejotinai bandysiu savo įkyrų kosulį ir nuovargį po darbo dienos atbaidyti vienu iš receptų. Kaip sako prancūzai: A votre santé!  (Į sveikatą!)

Nesušalkite!

Kristina

Kristina

Kristina

Tinklaraščio rašytojos Aušra ir Kristina rašys apie VISKĄ! Joms viskas įdomu ir jos viską nori išbandyti. Jos ieško informacijos, nori būti kūrybingos, gyventi įdomiai, atrodyti gražiai, valgyti skaniai. O pačiais geriausiais atradimais dalinsis su Jumis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

PASKUTINIAI ĮRAŠAI: