Trys saldžios nuodėmės

Atšilus orams, daugelis dailiosios lyties atstovių uoliai rūpinasi kūno išlinkimais ir kremta salotų lapus. Tačiau kas suteiks nuodėmingą palaimos jausmą, jei ne akį ir gomurį pamaloninantys desertai?

Nusprendusi nusidėti visoms sveikos mitybos taisyklėms, sau ir draugei surengiau nuodėmingą kelionę per Saulės miesto kavinėse siūlomus desertus. Žinoma, draugė per daug nesipriešino, kad pusė nuodėmės svorio ir kalorijų perkelsiu ant jos pečių. Juk ne veltui sakoma, kad draugas visada nelaimėje padės! O ir niekas nesiginčys, kad skonio receptoriai kvadratu veikia daug stipriau.

PIENĖS PŪKAS 

tortas

Nieko nelaukusios patraukėme į pirmąją „nuodėmės zoną“ – vietą, kurioje dažniausiai skaniai papietaujame ar tiesiog išgeriame mėgstamos juodos plikomos arbatos su citrina – antrame aukšte įsikūrusią piceriją „Čili pica“. Taip, čia daugelis renkasi visų taip giriamą itališką desertą ar obuolių pyragą, tačiau mes su drauge, vos tik atvertusios desertų meniu, vieningai bakstelime į akį patraukusią nuotrauką. Pavadinimas „Pienės pūkas“ žadėjo lengvą ir gaivią nuodėmę. Jei atvirai, skanėstas su maskarponės kremu ir ledais, pagardintas morengais ir juodųjų serbentų padažu, nebuvo toks jau ir „nekaltas“ kalorijų atžvilgiu, tačiau skonio receptoriai virpėjo kaip reikalas – įvertintas dešimt balų! Malonus ne tik gomuriui, bet ir akiai. Šis desertas – įmantrus bokštelis su uogų „takeliu“. Nuo pirmo iki paskutinio kąsnio – gaivus, vėsus, ne per saldus. Šviečiant saulei – pats tinkamiausias variantas prie kavos ar arbatos! O ir kaina nustebino – vos 5,99 lito!

SUFLĖ TERASOJE

Maloniai paskanavusios „Pienės pūko“, patraukėme į vasarą visų mėgiamą Saulės terasą. Jau galima sėdėti lauke? Išties? Puiku! Pavasarinės nuotaikos dar labiau sustiprėjo. Patogiai įsitaisiusios „La Crepe Terrasse“, niekaip neapsisprendėme, kuris desertas vertas nuodėmės, tad susigundėme paragauti dviejų.

dvi

Sakoma, kad nėra geresnio šokoladinio deserto, nei suflė, juk jo receptas ir sudedamosios dalys atrodo visiškai paprasti, tačiau jis vis tiek gąsdina savo mistiškai skambančiu pavadinimu, sudėtingu gaminimo aprašymu, o labiausiai – bandžiusiųjų gaminti atsiliepimais. Mažas šokoladinis keksiukais, įvertinas 9,99 lito, patiekiamas dar šiltoje lėkštėje su uogų padažu, o viduje tyvuliuoja karšto šokolado marios. Šokoladas sodrus, todėl turėtų patikti tikriems šokolado mėgėjams? Septyni iš dešimties balų.

 WOW STIKLAINYJE

Antrasis „La Crepe Terrasse“ desertas pranoko visus lūkesčius. „Les bleuers sauvages“, kitaip mėlynių kremas su biskvitu ir cukruotomis uogomis, įvertintas 7,99 lito, nustebino patiekimu. Skonis – iki skausmo pažįstamas. Kur? Geras klausimas. Su drauge svarstėme, tačiau atsakymo neradome. Mėlynių jogurtas, vanilinis varškės kremas, biskvitiniai sausainiai ir mėlynės su cukrumi – atrodo nieko įmantraus, tačiau skonis vertas pagyrimų. O ir už originalų pateikimą pusės litro stiklainyje – dešimt balų! Desertas, gaivus nuo uogų ir neįkyraus saldumo, puikiai tinka norintiems atsigaivinti ir maloniai nustebinti ne tik gomurį, bet ir akį.

slovikas

Trys saldžios nuodėmės – daugiau nusikalsti nebeleido nei skrandžiai, nei sąžinė – juk pavasaris jau čia!

Su meile – Aušra.

footer

Aušra

Aušra

Tinklaraščio rašytojos Aušra ir Kristina rašys apie VISKĄ! Joms viskas įdomu ir jos viską nori išbandyti. Jos ieško informacijos, nori būti kūrybingos, gyventi įdomiai, atrodyti gražiai, valgyti skaniai. O pačiais geriausiais atradimais dalinsis su Jumis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

PASKUTINIAI ĮRAŠAI: